Om relevant te blijven in de hyperdiverse samenleving van vandaag, moet je inclusief zijn. Telenet streeft er daarom naar om tegen 2024 een inclusievere werkgever en merk te worden. De eerste stap is inclusief communiceren. Maar om echt inclusiever te worden, moeten alle communicerende actoren bij Telenet meedoen. Telenet schakelde Allyens dus in om hun reis naar inclusieve communicatie in gang te zetten.
Telenet leren kennen
Bij Allyens geloven we in een aanpak op maat, perfect afgestemd op het unieke DNA van elk merk waarmee we samenwerken. Op die manier kunnen we garanderen dat het resultaat perfect afgestemd is op het merk waarmee we samenwerken. Dit betekent dat we onze klant goed moeten leren kennen. Hoe doen we dat? Met een grondige inclusiescan. Dit is een grondig proces waarbij we op basis van ons framework de communicatie van de klant analyseren naar zowel exclusieve als inclusieve elementen. Deze inzichten identificeren de stand van zake van het merk en leggen de basis voor hun reis naar meer inclusie.
Iedereen aan boord krijgen
Bij dit project was het belangrijk dat iedereen meewerkte en gemotiveerd was om te werken aan inclusieve communicatie. Daarom betrokken we zo veel mogelijk mensen tijdens het hele proces. Van workshops met stakeholders tot een focusgroep met medewerkers en een onboarding-sessie met de communicatiepartners van Telenet. We leerden mensen bij over het belang van inclusieve communicatie en moedigden iedereen aan om deel te nemen. Samen met Telenet brachten we het Inclusieve Communicatiecharter tot leven.
In juni vierden we de lancering van het charter! Het was eindelijk tijd om het charter te delen met iedereen op een unieke locatie: KV Mechelen. We inspireerden mensen met keynotes van Sylvie Irzi, Mariam Harutyunyan en Taha Riani. Tijdens workshopsessies gingen we zinvolle gesprekken aan over de behoeften van de verschillende partners om te werken aan inclusieve communicatie en de mentaliteitsverandering die nodig is om acties te ondernemen. We sloten het evenement af door onze handtekeningen te zetten op de handtekeningenmuur om onze betrokkenheid te tonen.
Wat is de volgende stap?
Met dit Inclusieve Communicatiecharter verricht Telenet pionierswerk en toont het een duidelijke inzet voor inclusie en verandering. Het dient als een eerste stap op hun reis naar inclusieve communicatie. Het charter is gepubliceerd in het Nederlands, Frans en Engels. Mensen zijn gemotiveerd om steeds te blijven leren en werken aan inclusie. We zijn benieuwd wat de toekomst van Telenet brengt! Helemaal klaar voor een inclusieve toekomst.