Home » Kenniscentrum » Hoe je de gelijkenissen binnen je diverse publiek vindt

Inclusive Marketing

Ongeacht wat voor campagnes je momenteel hebt lopen, je bent het er wellicht mee eens dat het definiëren en benaderen van een (divers) doelpubliek vaak het moeilijkste deel van het proces is.

Het kan voelen alsof je te veel dingen tegelijkertijd doet, terwijl geen enkel de resultaten oplevert die je zo graag wil zien. Je zoekt onvermoeibaar naar nieuwe manieren die je jouw doelstellingen kunnen helpen bereiken.

Je doelpubliek verandert nogal, en het wordt zo divers, dat als je niet kunt bijhouden hoe ze denken, je ze ook niet meer gericht kunt bereiken – met alle verspilde budgetten van dien. Elke persoon bestaat uit verschillende identiteiten die bepalen wie iemand écht is, maar als je met al die identiteiten rekening wilt houden, kun je verstrikt raken in een overload van informatie.

Daarom doet Allyens het anders. Wij kijken met een nuchtere blik naar het grotere geheel. We helpen bedrijven net die kenmerken en informatie over hun doelpubliek vinden, die hen écht helpt om met dit publiek te bereiken.

Iedereen is anders. Je interesses, de omgeving waarin je opgroeide, de cultuur waarvan je deel uitmaakt en nog zoveel meer factoren maken je tot de unieke persoon die je bent. Maar als het over marketing gaat, is het nog belangrijker dat je niet alleen beseft dat mensen verschillen van elkaar, maar ook dat ze heel wat gelijkenissen vertonen. Op verschillende niveau’s.

Onze focus ligt op de gelijkenissen vinden binnen je diverse doelpubliek, zodat al je activiteiten en strategieën de weg door het doolhof van identiteiten vinden. We helpen bedrijven en merken aansluiting vinden met hun doelgroepen op een diepgaande manier, door bepaalde gevoelens of onderdelen van hun identiteit aan te spreken. Met die aanpak krijg je niet alleen een beter inzicht in je doelpubliek, maar geef je hen ook het gevoel dat je hen persoonlijk benadert.

Da’s natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom doen we het stap voor stap.

Doe research naar de noden, problemen en wensen

Veronderstellingen op basis van intuïtie en buikgevoel zijn precies dat. Veronderstellingen. Natuurlijk kan je buikgevoel je heel wat vertellen, maar het kan dingen ook een pak vager maken.

Om precies te begrijpen hoe mensen in je doelgroep zichzelf identificeren, heb je grondig research nodig. In sommige gevallen zal dat research je buikgevoel bevestigen. Maar in andere gevallen geeft het je compleet nieuwe inzichten en perspectieven op je huidige strategieën.

Bepaal de overkoepelende gelijkenissen

De resultaten van bovenvermeld onderzoek analyseren is een cruciale tweede stap. De keuzes die je maakt moet je kunnen omzetten in resultaten.

Bovendien is het belangrijk om niet te veel hooi op je vork te nemen. Begin bij 2 of 3 belangrijke en relevante overeenkomsten en bouw daarop verder.

Test de theorie uit en stuur bij

Een theorie is maar theorie tot ze omgezet wordt in praktijk. Dan kun je met eigen ogen zien hoe goed iets werkt, en net zoals bij elke andere strategie, bijsturen waar nodig.

Hoe vaker je je strategie evalueert, hoe sneller je op de bal kunt spelen en jezelf ervan verzekeren dat je jouw doelstelling zult halen.

Begin communities te bouwen

Wanneer de gelijkenissen die je gekozen hebt werken, zal je community heel snel beginnen groeien. Op dat moment is het belangrijk dat je duidelijk maakt dat je die community niet aan haar lot overlaat.

Je zal tijd, precisie en toewijding moeten investeren in de groei van je community. Het is een beetje geven en nemen. Hoe meer tijd jij eraan besteedt, hoe meer je community zal voelen als dé plek voor je doelgroepen.

NL