Home » Kenniscentrum » Kom op tegen Kanker: Flower power voor het plantjesweekend

Campagne, Cases

Kom op tegen Kanker (KotK) is gekend voor z’n creatieve acties in de strijd tegen kanker. Plantjesweekend, bijvoorbeeld. Even toelichten: da’s een jaarlijks evenement waarop duizenden vrijwilligers azalea’s verkopen. De opbrengst gaat – uiteraard – integraal naar kankerpatiënten en verzorgingsprojecten. In 2019 werd de 25e verjaardag van dit project gevierd. KotK wilde daarom meer awareness en engagement creëren bij een diverser publiek, zowel voor plantjesweekend als voor de organisatie zelf. Nou, hallo goed doel. Wij stonden meteen klaar om de krachten te bundelen!

De helden van het verhaal 

Deze keer moesten wij eens geen content verzinnen. Er waren heel wat toegewijde mensen die hun verhaal wilden doen én al over het juiste platform beschikten. Het enige wat wij deden was een zaadje planten, en de meest authentieke storytellers slash influencers vragen om hun affiniteit met het initiatief te delen. Daardoor verbonden ze een veel breder publiek aan KotK. En uiteraard werd dat publiek ook aangemoedigd om een geliefde te verrassen met een van de azalea’s. 

Gewoon zo? Ja. Mensen luisteren nu eenmaal naar influencers die ze vertrouwen en appreciëren. Wat is er nu geloofwaardiger dan het verhaal van iemand die je alleen maar bewondert en respecteert? Da’s iets wat marketeers ‘word of mouth’ noemen, en dat werkt uiteraard stukken beter dan oppervlakkige promotie of betaalde reclame. 

De grote azalea operatie

Influencers uit vijf verschillende regio’s – Antwerpen, Gent, Kortrijk, Limburg en Vlaams-Brabant – droegen op een persoonlijke manier een plantje op aan iemand in hun eigen leven. Deze authentieke (ja, da’s een belangrijk begrip wanneer het over influencer marketing gaat) verhalen bereikten en engageerden een breed publiek. In drie golven – een paar dagen voor Plantjesweekend, één dag voor het weekend en tijdens het weekend – vergrootte elke influencer op zijn of haar manier de awareness: van persoonlijke verhalen tot het delen van de dichtstbijzijnde verkooppunten.

Bedankt voor de bloemen!

Als je je nog steeds afvraagt of influencer marketing nu écht werkt: er werden in totaal 339.310 azalea’s verkocht. Zeg het met bloemen, nietwaar? Maar wat nog veel belangrijker was: KotK leerde dat ze met de juiste inzichten een divers en inclusief publiek kunnen bereiken. Heel graag gedaan

NL