Home » Kenniscentrum » Stad Antwerpen loopt 10 miles: Run, Antwerp, Run!

Campagne, Cases

Sport is niet zomaar een spel. Het is een krachtig middel om sociale en culturele drempels af te breken. De jaarlijkse AG Antwerp 10 Miles & Marathon loopwedstrijd is een geweldig voorbeeld. Want of je nu graag loopt, wandelt, of toch liever van de zijlijn supportert, de 10 Miles is een onvergetelijk evenement dat duizenden mensen samenbrengt. Bovendien werkt Stad Antwerpen ononderbroken aan mogelijkheden om iedereen te laten proeven van atletiek en lopen. Al drie jaar op rij voert Allyens campagne om de Antwerp 10 Miles inclusiever te maken. Tja, we houden nu eenmaal van een goede work-out. Het uiteindelijke doel? Sport als middel inzetten om een dialoog tussen verschillende gemeenschappen op te wekken, en om nieuwe, positieve verhalen rond diversiteit en inclusie te schrijven. 

De 10 Miles rolmodellen 

Stad Antwerpen wil dat iedereen zijn, haar of hun fitste potentieel bereikt. Dus, aan ons om uit te zoeken welke obstakels mensen moeten overwinnen als ervaren, nieuwe, of toekomstige lopers. We moesten ook uitvissen hoe we de inclusieve en verbindende kracht van de 10 Miles konden tonen. Deze uitdagingen gaven ons het idee om op zoek te gaan naar herkenbare ambassadeurs of rolmodellen.

Zorgvuldig stelden we een groep samen van diverse en sterke rolmodellen die hun communities inspireren en positief beïnvloeden. We kozen voor een mix van macro- en micro-influencers, die allemaal in de (verbindende) kracht van sport geloven. Deze ambassadeurs werden samen gezet met een eigen buddy die ze voor de 10 Miles klaarstoomden.

Bloed, zweet, maar geen tranen

Uiteraard vroegen we de influencers om hun voorbereidingsproces vast te leggen en te delen. Verschillende doelgroepen konden het parcours van hun rolmodel volgen via YouTube, Instagram en Facebook. Op deze manier prikkelden we anderen om ook deel te nemen aan de wedstrijd. Op het einde van de campagne deelden we een compilatievideo van alle ambassadeurs die deelnemen. Ja, kijk, we wouden echt de nadruk leggen op het verbindende karakter van de 10 Miles.

#RunAntwerpRun

Voor de laatste editie, lanceerden we de hashtag #RunAntwerpRun. Op het moment dat je deze case leest, hebben we daarmee al meer dan 600.000 impressies gehad. We zijn zelf wat van onze sokken geblazen. Blijkbaar heeft onze aanpak gewerkt!

NL