Home » Kenniscentrum » BNP Paribas: Strijden tegen stereotypen van onbewust naar bewust

Campagne, Cases

Iedereen heeft stereotypen. Da’s de kernboodschap van onze Interne Awarenesscampagne om onbewuste vooroordelen te verminderen bij werknemers van BNP Paribas. Een hele mond vol. Gelukkig weten we het een en het ander over het onderwerp. Ten eerste: stereotiep denken gebeurt meestal zonder dat we erbij stilstaan. We – ja, dus ook wij – zijn ons niet bewust dat we dit soort vooronderstellingen maken. En dat kan erger worden bij stress, afleiding of concurrentie. Ten tweede: het vergt moeite om vooroordelen aan te pakken. Het begint eigenlijk bij het onbewuste bewust maken.

Opgepast voor de blinde vlek

We lanceerden een campagne op maat om alle werknemers van BNP Paribas aan te spreken en om hen de ogen te helpen openen voor onbewuste vooroordelen. Onze slogan? “Mind your blind spots”. Tijdens hun Diversity Week, ontwikkelden we een template voor hen. De bedoeling hiervan? Awareness vergroten, iedereen aanmoedigen om ideeën uit te wisselen en om zich meer vragen te stellen bij stereotypen door verschillende quotes te verwerken op de werkvloer.

Het is een begin!

BNP Paribas blijft met deze campagne bouwen aan een positieve werkomgeving en werkcultuur. Tegelijkertijd investeren ze ook in diversiteit en inclusie. En da’s uitstekend nieuws, als je het ons vraagt. Waarom? Omdat mensen beter presteren op het werk als ze gelukkig zijn, gesteund worden in hun persoonlijke ontwikkeling en zich gerespecteerd en veilig voelen. Niet verwonderlijk vertonen ze een hogere job-tevredenheid en betere werkinteractie. Dat zorgt dan weer voor meer trouw, toewijding en creativiteit, en minder spanning.

De inzet loont

Onze conclusie? Aandacht schenken aan de effecten van stereotypering op het werk en daartegen actie ondernemen, maakt bedrijven succesvol. We zijn dolblij dat BNP Paribas (onze klant, jawel!) de uitdaging aangaat en samenwerkt met ons om een bevredigende, waardevolle en inclusieve werkomgeving te creëren voor al hun werknemers.

NL