Home » Kenniscentrum » KRO-NCRV en Spot On zetten diverse, jonge vrouwen in de schijnwerpers

Campagne, Cases

KRO-NCRV is een Nederlandse nationale zender en Spot On is een van hun online programma’s. Daarin komen via een YouTube kanaal allerlei topics aan bod – die je normaal niet zo snel in het openbaar bespreekt. Geen taboe is te groot, geen vraag is te vreemd.

Verhalen van vrouwen

Spot On is een platform voor en door diverse, jonge vrouwen, die gehoord willen worden – los van hun etniciteit en religieuze achtergrond, seksuele geaardheid of genderidentiteit. Alledaagse verhalen, dingen waarover ze piekeren en waarmee ze omgaan.

Het platform wilde een unieke en opvallende online aanwezigheid tot stand brengen, en een virtuele safe space voor het publiek zijn. De grootste uitdaging voor Spot On was zich met de verschillende kanalen onderscheiden in een zee vol vergelijkbare vissen.

Iets over speciale oefeningen en brainstorms

Dus, Spot On zocht expertise en ondersteuning om een inclusieve social media strategie te ontwikkelen. Niet verwonderlijk, dus, dat ze bij Allyens uitkwamen. We begonnen met een diepgaande analyse van de content van Spot On, en organiseerden verschillende interne brainstormsessies om hun kernboodschappen en doelen door en door te begrijpen, om samen te creëren en om input te delen.

Aan de hand van een persona oefening, bepaalden we welke mensen het platform wellicht zouden volgen. Daarnaast deden we een DNA brainstorm: hoe wil Spot On zichzelf profileren en aan de buitenwereld tonen? Voor een duidelijke, consistente en herkenbare online communicatiestrategie (en merk), moesten we de geschikte tone of voice en look-and-feel bepalen.

Spot On resultaten

Met video’s die ✅ 60.000 keer bekeken werden en ✅ 12.000 subscribers, behaalde Spot On de Social Media doelstelling én de toestemming van KRO-NCRV om te blijven uitzenden. En wij vonden deze samenwerking – en de verschillende korte- en langetermijn doelen -fantastisch. Meer van dit, graag!

NL