Home » Kenniscentrum » Colruyt, onze favoriete supermarkt, houdt je koelkast steeds vol lekkers

Campagne, Cases

Onze lievelingssupermarkt (ja, dat bestaat!) Colruyt benaderde ons met een duidelijke vraag: hoe herlanceren we onze bestaande app en creëren we er een buzz over in het hele land? Wij waren méér dan verheugd om de krachten te bundelen met CCX, het interne creatieve agency van Colruyt, om de eerste sociale mediacampagne ooit te creëren.

Menselijk, informatief en met een snufje Colruyt

We hadden een lumineus idee voor de campagne, al zeggen we het zelf. Wie kan er zo’n app beter aanprijzen dan mensen die ‘m moeten gebruiken? We maakten een reeks video’s om op Facebook en Instagram te delen waarin de kenmerken van de app op een toegankelijke en aantrekkelijke manier voorgesteld werden. De bedoeling was om de video’s menselijk en informatief, met een snufje Colruyt te houden. Of: een doorloop met herkenbare video’s die de meerwaarde van de app duidelijk maakten.

Dé app voor mij

Als je een zo’n app gebruikt, wil je weten wat jouw persoonlijke voordelen zijn, niet? Daarom lanceerden we een online quiz na de eerste video-wave, waarmee klanten van Colruyt hun boodschappen-persoonlijkheid konden achterhalen. Bijvoorbeeld, als iemand het soort persoon bleek die steevast zijn/haar/hun boodschappenlijstje vergeet, was de meerwaarde van de app snel duidelijk. Niemand wil toch thuiskomen en merken dat je iets vergeten bent?

NL